<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=4614130&amp;fmt=gif">
Werken-met-een-WIA-uitkering

Werken met een WIA-uitkering?

Alles wat je moet weten!

WSD-werken-met-een-WIA-1080X1080-1

De WIA-uitkering biedt hulp wanneer je door ziekte op een handicap niet meer volledig kunt werken. Bij WSD snappen we dat je graag weer aan de slag wilt, maar dan op een andere manier. Maar werken met een WIA-uitkering kan niet zomaar. Er zijn belangrijke regels die gelden en waar je rekening mee moet houden.

Ontvang jij een WIA-uitkering maar weet je niet precies waar je op moet letten? We leggen het je uit op deze pagina.

Werken met een WIA-uitkering: Waar moet je aan denken?

Als je een WIA-uitkering ontvangt en overweegt om (weer) aan het werk te gaan, zijn er enkele regels en zaken waar je aan moet denken:

1. Inkomstengrens

Er is een maximumbedrag dat je naast je WIA-uitkering mag verdienen. Hoeveel dit is, hangt af van welke uitkering je hebt. Als je meer verdient dan dat bedrag, kan je uitkering minder worden.

2. Melden van je inkomsten

Het is heel belangrijk om al het geld dat je verdient naast je WIA-uitkering te melden aan het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Dit geldt voor salaris, maar ook voor ander geld dat je verdient, zoals winst uit een eigen bedrijf.

3. Uitkering verliezen

Als je meer verdient dan de inkomstengrens, kan het zijn dat je (een deel van) je WIA-uitkering kwijtraakt. Het UWV past je uitkering aan op basis van wat je verdient.

4. Beperkt aantal uren

In sommige gevallen mag je niet voltijds werken vanwege je gezondheid. Dit kan betekenen dat je minder uren moet werken dan je zou willen en je misschien ander soort werk moet doen.
WSD-werken-met-een-WIA-200x1000-1

Hulp bij het vinden van werk

Wil jij graag weer aan het werk met een WIA-uitkering? WSD staat voor je klaar en kijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn en of het wordt goedgekeurd door het UWV.

Indien mogelijk helpen en begeleiden we je bij het vinden van een passende baan in de gemeenten Best, Boxtel, Meierijstad (Schijndel en Sint-Oedenrode), Nuenen, Sint-Michielsgestel, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel en Vught.

Bekijk de vacatures of neem contact op via onderstaand formulier. We helpen je graag.

Heb je nog vragen aan ons?

Dan mag je altijd WhatsAppen met Monique op 06-38778184. Zij is meer dan bereid je vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

whatsapp
Stel je vraag via WhatsApp

De 3 voordelen van werken via WSD

No1

Een baan die bij je past.

No2

Betekenisvolle begeleiding.

No3

Een vangnet als het je zelf even niet lukt.

Een kijkje nemen bij WSD

Hoe kun je bij WSD aan de slag, een mooi voorbeeld en hoe kunnen wij je extra begeleiden op je werk.